След като внедри електронния портфейл Apple Pay за клиентите си, сега Централна Кооперативна Банка разшири още повече портфолиото си от услуги, за да предложи на картодържателите си още един удобен и сигурен начин за дигитално плащане. От 21 септември клиентите на ЦКБ с дебитни и кредитни карти Mastercard вече могат да използват и Google Pay за дигитални плащания, направени безконтактно чрез мобилните им телефони.

Google Pay е един от най-сигурните методи за бързи плащания с карта в търговски обекти, ресторанти, градски транспорт, банкомати и навсякъде, където се приемат безконтактни плащания. Безопасността на трансакциите се осигурява чрез кодиране и поредица нива на сигурност, като всички разплащания се потвърждават чрез използване на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

Всеки клиент на ЦКБ, който разполага с кредитна или дебитна карта Mastercard и иска да използва новата услуга, трябва да регистрира картата си през мобилното приложение CCB Mobile към Google Pay и да следва указанията. За използване на Google Pay е необходимо мобилното устройството да притежава активирана NFC функция, инсталирани  Google Play services, както и операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока.

Повече подробности за новата удобна и сигурна услуга за дигитални плащания на ЦКБ ще откриете на ccbank.bg, както и в социалните мрежи на банката във Facebook и LinkedIn.

Внедряването на Apple pay и Google pay за притежателите на дебитни и кредитни карти Mastercard е част от стремежа и политиката на ЦКБ да работи в посока имплементиране на най-надеждните, сигурни и иновативни методи за разплащане, осигурявайки удобство на клиентите си и следвайки мотото си – "Важният си ти"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase